• GRATIS verzending van alle sieraden
  • Verzending binnen 2 werkdagen
  • Bij besteding van 50,- of meer GEEN verzendkosten

Onze allereerste blogpost

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 13:07

Welkom bij onze allereerste blog. Heel erg leuk dat je even de moeite neemt om deze te lezen! Ben jij benieuwd naar ons? Lees dan vooral verder...

Mauds Leuks en Meuks. De eerste blogpost

Hoe is Mauds ontstaan?

Tegenwoordig gebruiken we vooral de naam 'Mauds', maar onze volledige naam is eigenlijk MAuds Leuks & Meuks. Ik vind het leuk om een beetje je vertellen hoe deze webshop en ons merk ontstaan is.

Ongeveer 6 jaar geleden ben ik, Maureen, in mijn uppie begonnen met tweedehands woonaccessoires, servies en kleine meubelen die ik een nieuw leven gaf. Al speurend, samen met mijn bijrijder Marieke ( onze middelste dochter) haalden we de spulletjes overal vandaan. Spulletjes die ik met liefde 'leukjes' ben gaan noemen.

Met schuurpapier en verf ging ik de uitdagingen aan om van de vondsten weer iets moois te maken. Hele dagen bezig met mijn passie. Woondeco, klein meubelen en nog veeeel meer waar ik van houd. Als het maar met wonen te maken had.

Van je hobby je business maken

Wat als een hobby voor mij begon werd na een paar maanden een officiële onderneming van Arno, mijn man en ik samen. De naam hadden we al. Die was namelijk heel snel gevonden. Arno noemt mij vaak Maud en zo had ik al heel snel de naam MAUDs Leuks en Meuks geroepen. Met naam maar de Kamer van koophandel om in te schrijven en het was officieel een feit!

Meuks voor de een, leuks voor de ander

Meuk(s) staat voor rommel, troep, rotzooi. Wat door sommigen als meuk werd afgedaan was voor mij een heerlijke uitdaging om daar weer “leuks” van te maken. Op een gegeven moment kon ik de kleine meubelen geen nieuw jasje meer geven doordat mijn handen me tegen gingen werken.

Yes, inkopen maar!

Uiteindelijk hebben we de hele switch gemaakt naar nieuwe producten. En dat was eigenlijk echt een feestje!  Heerlijk neuzen tussen al het moois dat er aangeboden wordt. Als een kind in een snoepwinkel en euh, ik niet alleen! Zo zijn wij MAUDs leuks en meuks een ander leven in gaan blazen destijds en met succes. De webshop ging online, alles liep op rolletjes.

Leukjes van Mauds Enschede. Interieurwebshop.

Een dip, maar we staan weer op!

Na 1,5 jaar moesten wij echter ongeveer noodgedwongen stoppen i.v.m. mijn gezondheid. Vreselijk , een droom aan diggelen…. Tot de lente van 2022 er aan kwam en onze liefste zoon Morris een balletje opgooide om over MAUDs te beginnen…. Waar ik eerst heel hard 'nee nee nee' riep en Arno juist 'ja ja ja' riep, begon het toch weer te kriebelen.

"Maud , dat pakken we samen weer op!"

Yes! 

En zo hebben we al pratend, lachend en brainstormend MAUDs leuks en meuks weer nieuw leven in geblazen en zijn er weer vol voor gegaan. Ik had alleen deze keer één voorwaarde:

Stoppen is geen optie!

En dat zijn we ook absoluut niet van plan! We beginnen net.

Maureen van Mauds Leuks en Meuks Enschede

Zin in de toekomst van Mauds

We hebben een openingsfeest bij ons in de tuin georganiseerd, geweldig partyproof gemaakt door onszelf met oprechte credits voor Marieke, onze dochter. Versieren en aankleden kun je rustig aan haar over laten. Deze middag en uiteindelijk werd het ook avond hebben we genoten van de aanwezigheid en gezelligheid van lieve mensen.

De afgelopen 9 maanden hebben wij samen volop genoten van dat waar we blij van worden en dat doen we zelf met veel plezier en passie, maar vooral ook met jullie en voor jullie! Dit is wat we nog vele jaren willen blijven doen om er een mooi verhaal van te maken.

En dat wensen wij jullie uiteraard ook met gezondheid voorop, veel liefde en volg je hart!

Make your dreams come true...

Liefs Maureen 

Laat je weten wat je van dit artikel vindt?

Dat zouden we namelijk heel erg leuk vinden. Dat kan door middel van het geven van sterren en/of door hieronder een reactie achter te laten!

Rating: 3.8181818181818 sterren
11 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
6 maanden geleden

Lieve toppers, wat een super mooie en eerlijke blog. Ik heb deze met heel veel plezier gelezen. Zet 'm op het gaat helemaal goedkomen. De webshop ziet er geweldig uit. X